A járvány elmozdította a hagyományos nemi szerepeket a gyermekgondozásban?

A járvány elmozdította a hagyományos nemi szerepeket a gyermekgondozásban?

Az új kutatások azt mutatják, hogy a gyermekgondozási felelősségek inkább a nőkre esnek az Egyesült Államokban a Covid-19 járvány kezdeti hulláma során.

Egy új tanulmányban a kutatók felfedezték, hogy a nők több gyermekgondozást vállaltak, mint a férfiak. A tudósok heteroszexuális házaspárokat vizsgáltak, ahol minden házastárs teljes munkaidőben dolgozott a Covid-19 járvány első hulláma alatt az Egyesült Államokban. Az a hatás, amelyet a gyermekgondozás és a fizetett munka kezelésére szolgáló különböző stratégiák gyakoroltak a férfiak és a nők jólétére és munkavégzésére.

További tanácsok a Covid-19 megelőzésével és kezeléssel kapcsolatban látogasson el a Coronavírus Hubba.

A gyermekgondozás a járvány során

A kutatók kimutatták, hogy a heteroszexuális párokban a nők általában több házimunkát vállalnak, mint a férfiak. Annak ellenére, hogy a rés az elmúlt 70 évben esett, egy 2012 -es tanulmány megállapította, hogy a 2009–2010 -es időszakban a nők 1,6 -szor annyi házimunkát végeztek, mint a férfiak, míg ez az arány 1,7 -szerese a házas nőknél és 1,9 alkalommal az anyák számára.

Különösen, amint azt a jelen kutatás megjegyzi, a nők általában több otthoni gyermekgondozási munkát vállalnak, mint a férfiak. Ezzel szemben a férfiak általában több munkát végeznek otthonukon kívül, és több lehetőséget kínálnak arra, hogy karrierjükre összpontosítsanak.

Ezt a gondozó munkát kiszervezheti, általában kettős kereső párok, ahol ez megfizethető.

A COVID-19 járvány azonban megszakította a hagyományos és egyenlőtlen nemi szerepek alapjául szolgáló munkamintákat.

A járvány minden hullámának csúcsa során sok ország lezárási intézkedéseket kezdeményezett, és felhatalmazta, hogy az emberek otthonról otthon dolgoznak.

Ugyanakkor az óvodák és az iskolák rendszeresen bezártak, sok pár nem képes kiszervezni a gyermekgondozást.

Következésképpen a kettős kereső párok gyermekekkel egyaránt otthonról dolgoztak, gyakran a fizetett munkaidő csökkentése nélkül és a gyermekgondozás kiszervezésének képessége nélkül. Sokak számára ez elmosódott az otthoni és a munka közötti különbségtételeket.

Ennek eredményeként ezek a zavarok befolyásolhatták a gyermekgondozás nemek közötti eloszlását is.

A jelen cikk mögött álló kutatók azt akarták látni, hogy a heteroszexuális házaspárok miként tárgyalták meg ezeket az új körülményeket, és hogy ez arra ösztönözte őket, hogy egyenlőbb megközelítést hozzanak létre a család és a munka szempontjából.

Ezenkívül meg akarták tudni, hogy ezek az új megközelítések milyen hatással lehetnek a férfiak és a nők jólétére, valamint termelékenységükre, amikor a távoli fizetett munkában részt vesznek.

Lockdown felmérés

A vizsgálathoz a kutatók résztvevőket toboroztak a tanulmányba. Ahhoz, hogy jogosult legyen, mindkét házastársnak az Egyesült Államokban kellett lennie, házasnak kellett lennie, teljes munkaidőben dolgoznia, legalább egy 6 évesnél fiatalabb gyermeknek, és nem férhet hozzá a kiszervezett gyermekgondozáshoz.

A tanulmány csak heteroszexuális párokat toborzott, mivel a kutatókat különösen érdekelték a hagyományos heteroszexuális nemi szerepek.

Miután a toborzott párokat a fenti jogosultsági kritériumok alapján értékelték, a kutatók 274 párral végződtek. A kutatók egyéni kérdőíveket adtak a pároknak, hogy válaszoljanak 2020. március 18–23 -án. Ez hamarosan az Egyesült Államok számos iskolájának és óvodájának bezárása után volt a pandémiás első hulláma alatt.

Összesen a párok közül 179 szintén befejezte a nyomonkövetési felmérést 2020. május 7–18. A gyermekgondozás és a munkavállalási kötelezettségvállalások kezelésének terve a lezárás során.

A második felmérésben a tudósok emlékeztették a résztvevőket az első felmérésre adott válaszukra. Ezután kérdéseket tettek fel nekik, hogy mennyire hajtották végre az eredeti tervüket. A felmérés a családi kohézió és a házassági feszültség, az alvásminőség és a mentális szorongás, valamint a fizetett távoli munka során való teljesítményük körül forogott.

A kutatók ezután kategóriák sorozatába helyezték a válaszokat, hogy összehasonlítsák a válaszokat és statisztikai információkat generáljanak.

A gyermekgondozás még mindig a nőkre esett

A kutatók azt találták, hogy a hagyományos munka megszakítása, az otthoni életminták és a kiszervezett gyermekgondozás ellenére a nők a leginkább vagy az egészet a 36,6 -ban végezték el a gyermekgondozásban. a párok % -a.

Összességében a párok 44,5% -a egyenlőbb stratégiákat alkalmazott, például váltakozó gondozási napokat, gondozás eltolódását vagy a gondozás tárgyalását ad hoc módon.

A párok 18,9% -a olyan stratégiákat használt, amelyek nem látszottak sem nemek szerint, sem egyenlőnek.

Dr. Kristin M. Shockley, a Franklin Művészeti és Tudományos Főiskola pszichológiai docens szerint, Athén, GA, és a tanulmány megfelelő szerzője: „Az emberek soha nem Bármilyen ilyesmire ment keresztül, ahol hirtelen nem támaszkodhatnak a szokásos gyermekgondozásukra, és a legtöbb ember munkakörzete is megváltozott.

“Úgy gondoltuk, hogy ez egy esélye lenne a férfiak számára, hogy belépjenek és részt vegyenek a gyermekgondozásban, de sok pár számára nem láttuk, hogy ez megtörténik.”

Jólét és termelékenység

A kutatók azt is megvizsgálták, hogy ezek a stratégiák milyen hatással voltak az egyes párok jólétére és teljesítményükre a fizetett munka során. Nem meglepő, hogy a feleségek távolról dolgozó és az összes gyermekgondozás elvégzésével a legalacsonyabb jólét és a munkavégzés volt.

Ugyanakkor Dr. Shockley rámutat arra is, hogy ez a férj jólétére és a munkavégzésre is káros.

„Amikor a feleség mindent megtesz, nem meglepő módon, az eredmények rosszak a pár számára” – mondta Shockley. “Nem csak a feleség számára rossz, hanem a férj számára is rossz, többek között a munkavégzés szempontjából, bár a munkavégzése feltehetően nem változott.” Folytatja:

“Amikor egy ember mindent megtesz, akkor nagyon sok feszültség van a kapcsolatokban, és valószínűleg átterjed a férj azon képességébe, hogy a munkahelyen összpontosítson.”

Dr. Shockley számára a kutatás világossá teszi, hogy az Egyesült Államokban a gyermekgondozásnak újragondolásra van szüksége. „Ez valóban kiemeli néhány infrastrukturális problémát, amellyel az országban a gyermekgondozásra gondolunk. Az alapértelmezés: “Nos, a feleség felveszi a laza.” Ez nem hosszú távú megoldás “-mondta Dr. Shockley.

Mi működött a legjobban?

A kutatók azt találták, hogy a váltakozó napokon dolgozó pároknak általában a legjobb eredmények voltak, mind a férjek, mind a feleségek ebben a kategóriában a legmagasabb alvás és a legalacsonyabb pszichológiai szorongást tapasztalták. A tudósok ezt összehasonlították a párokkal, akik megpróbáltak „mini-váltásban” dolgozni, vagy ahol az egyik szülő megpróbálta megtenni az összes gyermekgondozást.

Volt azonban néhány tanulmányi korlátozás. A felmérési válaszok önmagukban jelentettek, ami nem feltétlenül tükrözi pontosan, hogy a párok hogyan terjesztették a gyermekgondozást. Ezenkívül a válaszadóknak az átlagnál magasabb jövedelme volt.

Dr. Shockley számára: „[Az eredmények] az alsó jövedelmű mintákban másképp nézhetnek ki. Lehet, hogy teljesen különböző stratégiák kialakulnak, különösen, ha kevesebb lehetőség van a távoli munkára. ”

Ennek ellenére a kutatás világossá teszi, hogy a beépített egyenlőtlen nemi normák megzavarására több, mint egy globális pandémiára lesz szükség.

Az új coronavírus és a Covid-19 új fejlesztéseinek élő frissítéseihez kattintson ide.

  • Mentális egészség
  • Egészségügyi tőke
  • Cat 1